Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Madhouse's back: Summer review


   Το καλοκαίρι, οι διακοπές κι όλα αυτά δεν τελείωσαν ακόμα, αλλά μιας και είχα αφήσει το blog τόσο καιρό, είπα να κάνουμε ένα μικρό απολογισμό των τελευταίων μηνών. Ας δούμε λοιπόν κάποια highlights όσων προέκυψαν στο χώρο της metal από τον Ιούνιο ως τώρα.
1.      Καταρχάς ακούσαμε αρκετά καινούργια album, που αν δεν ήταν όλα super wow ήταν τουλάχιστον αξιοσημείωτα. Π.χ.: Amorphis –“The Beginning Of Times” , Pain – “You Only Live Twice”, Sepultura – “Kairos”, In Flames – “Sounds Of A Playground Fading”, Draconian – “A Rose For The Apocalypse”, August Burns Red – “Leveler”, Suicide Silence – “The Black Crown”, Trivium – “In Waves”.
2.      Οι Disturbed ανακοίνωσαν ότι θα σταματήσουν επ’ αορίστου τις περιοδείες και ως συνέπεια την μπάντα, λόγω θεμάτων μεταξύ τους. Ο David Draiman τόνισε βέβαια ότι δεν είναι μαλωμένοι ή κάτι τέτοιο και προφανώς κάποια στιγμή θα ξαναγίνουν Disturbed, απλά δεν ξέρουν μετά από πόσο καιρό. Όπως νομίζουν…
3.      Ένα μήνα άντεξαν «χώρια» οι Charon, αφού αρχές Αυγούστου ανακοίνωσαν ότι θέλουν και αποφασίζουν να συνεχίσουν και μάλιστα ότι έχουν και υλικό για τον επόμενο δίσκο…!
4.      Αντίο είπαν στους απανταχού φαν τους και οι μεγάλοι heavy metallers Judas Priest με την «Epitaph World Tour» του καλοκαιριού, η οποία είχε προορισμό και τη χώρα μας για 2 live σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Μαζί με τους Whitesnake, Firewind, Opeth, Karma Violence και Roxy Bitch οι Judas Priest έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό κάνοντας τους πιστούς οπαδούς τους να μιλάνε ακόμα για’κεινο το live.
5.      Εξίσου φοβερό ήταν και το live των Dream Theater πριν λίγες μέρες στην Αθήνα. Ο νέος drummer Mike Mangini φάνηκε σαν να ήταν κομμάτι της μπάντας ανέκαθεν, ενώ την ίδια στιγμή ο Mike Portnoy με υπονοούμενα και καυστικά σχόλια δεν κρύβει την ενόχλησή του που οι Dream Theater συνεχίζουν την επιτυχία χωρίς αυτόν. Με όλο το σεβασμό Mike, αλλά όπου στρώνει κανείς κοιμάται.
6.      Καλά νέα έρχονται κι από τους Slipknot, αφού μετά τα «μεγάλα και φορτισμένα live» που έδωσαν στην καλοκαιρινή τους περιοδεία, όπως είχαν υποσχεθεί, ο Corey δήλωσε πιο θετικός στην συνέχιση της μπάντας. Ίσως οι «συνεχίζουμε με ή χωρίς τον Taylor» δηλώσεις του Joey, ίσως η επιτυχία της καλοκαιρινής περιοδείας, έκαναν τον τραγουδιστή να δει με άλλο μάτι το θέμα, αν και ακόμα δηλώνει ότι δεν είναι έτοιμος για νέο δίσκο κτλ. Θα δούμε…
7.      Οι συναυλίες που ανακοινώθηκαν για το Φθινόπωρο σε κάνουν απλά να θες να τελειώσει το καλοκαίρι όσο γίνεται νωρίτερα: Sanctuary, Cathedral (που είναι και στα πλαίσια της τελευταίας τους περιοδείας πριν διαλυθούν), The Haunted (μαζί με Psycho Choke και Potergeist), Pain Of Salvation, Amorphis, Iced Earth, Crimson Glory, Sodom… λεφτά να’ χεις να δίνεις και έπεται και συνέχεια τον χειμώνα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: