Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

#PersonalThoughts : About best of albums...

   Λοιπόν, κάθε φορά που μαθαίνω ότι ένα συγκρότημα κυκλοφορεί "best of" album κάτι παθαίνω. Γενικά έχω θέμα με αυτές τις κυκλοφορίες. Δεν καταλαβαίνω το νόημά τους. Ειδικά σε περιπτώσεις που παρεμβάλλονται ανά 2-3 κανονικά album σε διάστημα λιγότερο από 10 χρόνια.
   Για ποιό λόγο να κυκλοφορήσεις "best of" album? Είναι σαν να λες στο κοινό "εδώ είμαι, μη με ξεχνάς, κοιτά τι κομματάρες έβγαλα κάποτε!". Ωραία. Καταρχάς μόνο οι fan μπορούν να πουν ποιά είναι τα καλύτερα κομμάτια σου, γιατί αυτοί σε φέραν εκεί που είσαι και σένα και αυτά. Δεύτερον, άμα θέλουμε collections τις φτιάχνουμε και μόνοι μας, από σας θέλουμε καινούργια, καλή μουσική. 
   Είναι βέβαια οκ να βγάλεις επετειακό δίσκο. Έκλεισες 10, 15, 20 χρόνια και χαιρόμαστε όλοι για την επιτυχία σου. Χαιρόμαστε τόσο που θα σου σκάσουμε και 20ευρω να πάρουμε το συλλεκτικό-επετειακό album / dvd / set. Αλλά "best of" album, όχι. Είναι κλεψιά και κοροιδία και σίγουρα δεν σε τιμάει σαν καλλιτέχνη, ειδικά όταν έχεις 2 χρόνια και να βγάλεις κανονικό δίσκο. Αυτά από μένα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: