Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Nightrage - Psycho Choke - Corruption - Dagger Of Betrayal @EIghtball - Live report



Σάββατο, 28 Απριλίου 2012


   Λοιπόν το χθεσινό live μόνο θετικές εντυπώσεις θα μπορούσε να αφήσει. Περασμένες οχτώ και οι πόρτες ανοίγουνε κάπως καθυστερημένα. Κατά τα άλλα η αναμονή για το στήσιμο της σκηνής , το soundcheck και οι εναλλαγές στα συγκροτήματα δεν είχανε ιδιαίτερη αργοπορία.
   Στο stage ανεβαίνει η πρώτη support μπάντα από την Θεσσαλονίκη, Dagger Of Betrayal. Με έντονα τα στοιχεία του Melodic Death και του Metalcore καθώς και με ένα demo στα σκαριά, ανοίξανε ιδανικά την συναυλιακή βραδιά, η οποία φάνταζε πολλά υποσχόμενη ήδη από την αρχή του setlist τους.
    Σειρά στη σκηνή παίρνει μια ακόμα μπάντα από Θεσσαλονίκη, οι Corruption. Τα πρώτα βήματα τους έγιναν στο Schoolwave το 2008. Έπειτα από μια μικρή ανάπαυλα συνεχίζουν δυναμικά με την δημιουργία του πρώτου τους demο. Με το ύφος τους να κινείται μεταξύ των Thrash/Death και Metal elements, και έχοντας δημιουργήσει την εντύπωση ότι έχουνε βρει την μουσική τους ταυτότητά, ξεσήκωσαν αναπάντεχα το κοινό που κόντευε μάλιστα να γεμίσει και τον χώρο του Eightball εκείνη την ώρα. To αποκορύφωμα ήταν η στιγμή που ερμήνευσαν το "Cowboys from hell" των Pantera, όπου και ανέβηκαν πάνω κάμποσοι οπαδοί για να ''χτυπηθούν'' μαζί τους.
    Ήταν η στιγμή για την πρώτη μεγάλη μπάντα της βραδιάς να πάρει την σκυτάλη. Ο λόγος για τους πασίγνωστους πλέον σε όλους μας Psycho Choke. Η ανοδική πορεία τους τα τελευταία χρόνια πραγματικά εκπλήσσει. Το performance τους απόλυτα άριστο κάθε φορά που τυχαίνει να τους δω σε live. Με τον αέρα του επαγγελματία, απλά ξεσήκωσαν το κοινό και προκάλεσαν μια αίσθηση ''πανζουρλισμού''. Σου δίνουνε πραγματικά την εντύπωση πως πετάνε πάνω στο stage. Το setlist περιείχε κυρίως κομμάτια από το Unraveling Chaos το οποίο κυκλοφόρησε το 2010, μερικά από τον πρώτο τους, Choke On This, καθώς και ένα καινούριο τους. Η ανταπόκριση του κόσμου πραγματικά φοβερή, με τα Crowd Surfing και Stage Diving να έρχονται το ένα μετά το άλλο. Στα πιο δημοφιλή τραγούδια τους μάλιστα η ατμόσφαιρα ήταν απερίγραπτη. Κάπως έτσι φτάσανε στο τέλος του show τους.
    Οι Headliners αναλαμβάνουνε πλέον να ολοκληρώσουνε τη βραδιά. Μαζεμένη από διάφορα μέρη του κόσμου (Αμερική, Σουηδία κτλ) η μπάντα του Μάριου Ηλιόπουλου ήταν έτοιμη να καταλάβει το stage. Oι Nightrage κινούνται στα όρια του Swedish/melodic Death, με έντονες επιρροές από συγκροτήματα όπως At The Gates, αρχικές συνθέσεις των In Flames κτλ. Έχουνε έδρα τους το Gothenburg της Σουηδίας και φτιάχτηκαν από τον Μάριο Ηλιόπουλο το 2000. Τα τελευταία χρόνια έχουνε κερδίσει σημαντική αναγνωρισιμότητα στον διεθνή χώρο του Metal. Αν και η ανταπόκριση του κοινού δεν ήταν ισάξια αυτής των Psycho Choke , δεν δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα να το ζεστάνουνε και να το κερδίσουνε στην πορεία με την διάθεση,το χιούμορ του τραγουδιστή, την επικοινωνία και την άριστη απόδοσή τους. Αυτή είναι και η δουλειά του επαγγελματία καλλιτέχνη άλλωστε. Τα κομμάτια τους παρμένα σε μεγάλο βαθμό από τον καινούργιο τους δίσκο Insidious που κυκλοφόρησε το 2011. Δεν λείψανε βέβαια και παλιότερες επιτυχίες τους (Wearing a Martyrs Crown, Tremor, Ethereal κτλ).
   Συνολικά λοιπόν θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για μια ποιοτική Metal βραδιά που δεν θα μπορούσε να αφήσει παραπονεμένο κανένα παρευρισκόμενο στο μεγαλύτερο μέρος της.

1 σχόλιο:

dsgv είπε...

Απλά ήταν Γαμάτα!!!!!