Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Νέος δίσκος μετά από αρκετά χρόνια απουσίας.Καλό ή κακό;

by Anna-Nemesis Ks


   Ο λόγος για τους Evanescence, οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι ετοιμάζουν νέο album μετά από 5 χρόνια απουσίας. Τα σχόλια των φαν  αμφιλεγόμενα, άλλοι είπαν "επιτέλους", άλλοι είπαν "ακόμα τραγουδάνε αυτοί;!". 
Ναι, είναι μπάντα που ακούγαμε στο δημοτικό-γυμνάσιο. Ναι, κάποιοι δεν τρελάθηκαν ποτέ με το στυλ τους. Ναι, άργησαν πολύ να ξανά-εμφανιστούν στο προσκήνιο. Και τι μ' αυτό;! Ας μη γινόμαστε κυνικοί χωρίς λόγο. 
   Ένα συγκρότημα για να κρατήσει και να αναδειχτεί απαιτεί καταρχάς καλές σχέσεις μεταξύ των μελών και όρεξη και έμπνευση για δουλειά. Θυμηθείτε πόσες φορές έχουμε κατηγορήσει μπάντες που βιάζονται να βγάλουν το επόμενο album και το πρόχειρο αποτέλεσμα τους αδικεί. Πόσοι έμειναν για να μη χάσουν τη δόξα χάνοντας έτσι την εκτίμηση κάποιον φαν. Οι λόγοι που ένα συγκρότημα μπορεί να αποσυρθεί -έστω προσωρινά- είναι πολλοί και είτε συμφωνούμε με αυτούς, είτε όχι οφείλουμε να τους σεβόμαστε. Μια επανασύνδεση ή comeback, όπως και να'χει, είναι ένα ευχάριστο γεγονός. Πρώτα για τα ίδια τα μέλη και μετά για τους φαν που ενδιαφέρονται. Και γιατί να μην βγάλουν νέο δίσκο;! Στην τελική, όσοι έχουν διαφορετικά γούστα, ας μην ασχολούνται.
   Προσωπικά χάρηκα για το νέο. Όταν είδα τη δημοσίευση της Amy γύρισα για λίγο πίσω, τότε που είχαμε ήχο κλήσης το Bring Me To Life και το Going Under, κυκλοφορούσαμε με ξεβαμμένα μπλουζάκια με το λογότυπο της μπάντας και κρατούσαμε συλλογή με αφίσες της Amy από περιοδικά. Ναι, το παραδέχομαι, μπορεί να είχα διάφορα ακούσματα, αλλά τους Evanescence τους είχα στα top. Προφανώς το συμμερίζονται κι άλλοι αυτό.
   Είναι ευχάριστο πάνω απ' όλα το γεγονός ότι τα παιδιά έχουν όρεξη για δουλειά και αγάπη για τη μουσική τους. Θα είναι αρκετά ενδιαφέρον να πάρουμε στα χέρια μας ένα νέο δίσκο ενός "παλιού" συγκροτήματος και να τσεκάρουμε τι άλλαξε αυτά τα 5 χρόνια. Περιμένουμε λοιπόν και κρίνουμε αργότερα αν έκαναν καλά ή όχι. 
   Κι όσο για το θέμα του Troy McLawhorn, ο οποίος έφυγε από τους Seether και επέστρεψε στους Evanescence, δεν έχω να πω πολλά. Δεν είναι ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος που ασχολείται με δύο συγκροτήματα ταυτόχρονα. (βλέπε Corey Taylor,από τους Stone Sour στους Slipknot και τούμπαλιν...αλλά άλλο θέμα αυτό). Το θέμα με τον Troy είναι να βρει μια λύση να μην "κρεμάσει" κανέναν, γιατί απ' όσο έχω διαβάσει ο τραγουδιστής των Seether δεν το πήρε και πολύ καλά. Βασικά δίκιο είχε, δεν παρατάς έτσι τη μπάντα σου μια μέρα για να πας σε άλλη. Καλά θα κάνουν να συνεννοηθούν λίγο, μην έχουμε ιστορίες.
   Λοιπόν, ας κυκλοφορήσει το νέο album των Evanescence και εδώ θα είμαστε να αναθεωρήσουμε, αν χρειαστεί. Προς το παρόν, αφήνουμε τον καθένα να κάνει τη δουλειά του όπως νομίζει.


*Άρθρο γνώμης.
Leave a comment.Tnx.

1 σχόλιο:

*Eva* είπε...

Ελπιζω το αλμουμ να ειναι καλο!Ημουν(και ειμαι,παρα την απουσια τους)μεγαλη φαν!!!!!!!!Ξερω ολα τα τραγουδια απ'εξω και με ειχαν εντυπωσιασει πολυ οταν τους ειδα στην Αθηνα το 2007.
Μακαρι το αλμουμ να ειναι καλο,αλλα οπως και να εχει..το οτι επιστρεφουν και δεν εχουν διαλυθει...ειναι θετικο!