Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Animals as Leaders - Αποχώρησε ο drummer Navene Koperweis

   Λίγο πριν ξεκινήσουν την πρώτη headlining ευρωπαική περιοδεία τους, οι Αμερικανοί instrumental progressive metallers Animals as Leaders ανακοίνωσαν την αποχώρηση του αρχικού drummer τους Navene Koperweis.
   Σε δηλώσεις του ο Koperweis εξήγησε ότι πήρε αυτή την απόφαση θέλοντας πλέον να ασχοληθεί και με καινούργια όνειρα και σχέδιά του, αφού την τελευταία δεκαετία το μόνο που έκανε ήταν μουσική. Εξέφρασε επίσης την εκτίμησή του απέναντι στα άλλα δύο μέλη της μπάντας -Tosin Abasi και Javier Reyes- λέγοντας ότι θα ήθελε να κρατήσει μια αιώνια φιλία μαζί τους. Παρόμοιες ήταν και οι δηλώσεις του frontman Tosin Abasi, ο οποίος χαρακτήρισε τον Koperweis "αδερφό" του και επίσης τον παρακίνησε στην απόφασή του να πάρει το δικό του δρόμο, ακόμα κι αν αυτό σήμαινε την αποχώρησή του από την παρέα των Animals as Leaders.
   Την θέση του drummer στη μπάντα αναπλήρωσε ο Matt Garstka, ο οποίος παλιότερα είχε παίξει στους Verse The Fire, Two Man Trio και Gokh Bi System. Οι Animals as Leaders ξεκινάνε την πρώτη headlining ευρωπαική περιοδεία τους από την 1η Απριλίου, παίζοντας κάποια shows και μαζί με τους Meshuggah, ενώ μετά θα κάνουν και την πρώτη περιοδεία τους στην Νότια Αμερική για φέτος ως support act των Thrice.
   Η μπάντα έχει στο ιστορικό της 2 full-length άλμπουμ, το ομότιτλο του 2009 και το "Weightless" του 2011.


Δεν υπάρχουν σχόλια: