Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Leaves' Eyes - Elysion - U.N.S.I.N. - Urizen @Block 33 (live report)

Θεσσαλονίκη, Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

   Παρασκευή βράδυ και κατευθύνομαι για άλλη μια φορά στον χώρο του Block 33, εν όψη του Theater Of Goddess Fest. Για να είμαι ειλικρινής η απόφαση μου να παρευρεθώ στο live αυτό ήτανε ξαφνική.
   Η ώρα έδειχνε εννιά παρά τέταρτο όταν μπήκα (μάλλον καθυστερημένα), καθώς η πρώτη support μπάντα ήτανε ήδη πάνω στο stage. Ο λόγος για τους Λαρισαίους Urizen, οι οποίοι έδιναν τον καλύτερό τους εαυτό προσπαθώντας να ζεστάνουν το πραγματικά μηδαμινό κοινό που βρισκόταν εκεί την ώρα αυτή. Μετά από ένα σύντομο setlist, την θέση τους στην σκηνή παίρνουνε οι Αθηναίοι Alternative/Groove Metalers U.N.S.I.N. Η μπάντα δραστηριοποιείται από το 2009 και μάλιστα έκαναν την εμφάνιση τους με την νέα τους τραγουδίστρια, προετοιμάζοντας κατάλληλα το έδαφος για το τελευταίο support της βραδιάς.
   Μετά από δέκα λεπτά αναμονής την σκυτάλη πήραν οι Gothic Metalers Elysion. Με πολλά κομμάτια από τον επιτυχημένο τους ντεμπούτο δίσκο "Silent Scream", άλλα και από την νέα τους επερχόμενη δουλειά, ζέσταναν την ατμόσφαιρα για τους headliners του φεστιβάλ. Το άριστα δεμένο μουσικό τους σύνολο ολοκλήρωνε η όμορφη και δυναμική παρουσία της τραγουδίστριας τους Χριστιάνας, η οποία πολλάκις ευχαρίστησε το παρευρισκόμενο κοινό. Ήταν η δεύτερη πολλά υποσχόμενη εμφάνιση του σχήματος στην πόλη μας μετά το 2010 στο πλευρό των Firewind.
   Δώδεκα παρά είκοσι. Το Sound Check σύντομο, τα φώτα σβήνουνε και στην σκηνή εμφανίζονται οι Leaves' Eyes αμέσως μετά το επικό intro. Η παρουσία το κόσμου απογοητευτικά ελάχιστη θα έλεγα χωρίς βέβαια να προκαλεί έκπληξη την περίοδο αυτή. Αυτό όμως δεν φάνηκε να πτοεί την μπάντα που πήρε αμέσως τον ''αέρα'' και ζέστανε ευχάριστα το κοινό. Μελωδικότητα, ατμοσφαιρικότητα και επαγγελματισμός χαρακτήριζε αυτό που είδαμε χθες. Για άλλη μια φορά αρνητική εικόνα έδωσε η έλλειψη του synthesizer. Ο μεγάλος αριθμός προηχογραφημένων double και backing vocals κάθε άλλο παρά θετικά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν. Σε γενικές γραμμές πάντως οι εντυπώσεις που αφήσανε ήτανε αρκετά θετικές, με ένα δουλεμένο σύνολο και τα φωνητικά του Alexander Krull να συμπληρώνουνε ευχάριστα αυτά της Liv Kristine (ex Theatre Of Tragedy). Το setlist ευχάριστο, εμπλουτισμένο με πολλά από τα επιτυχημένα κομμάτια της μπάντας. Το χθεσινό live πάντως θα το χαρακτήριζα ενδιαφέρον για όσους είναι fan της Female fronted Gothic σκηνής.
Setlist:
1) Spirits Masquerade
2) Velet Heart
3) Ocean's Way
4) My Destiny
5) Etain
6) Farewell Proud Men
7) Melusine
8) Empty Horizon
9) For Amelie
10) Take The Devil In me
11) Krakevisa
12) Into Your Light
13) Elegy
Encore:
14) To France
15) Froyas Theme

Δεν υπάρχουν σχόλια: