Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Meden Agan - The Silent Wedding - Whispers Circle @Eightball (live report)


Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

   H πόρτα άνοιξε στις 9 και το Eightball μας υποδέχεται στον συναυλιακό του χώρο για το live των Meden Agan- The Silent Wedding- Whispers Circle. Δεν υπήρχε η ανταπόκριση του κόσμου που περιμέναμε. Στην αρχή τουλάχιστον. Δεν γνώριζα και πολλά για τα συγκροτήματα, αλλά έχω μάθει ότι μια μπάντα στα live είναι που δείχνει τι πραγματικά μπορεί να κάνει.
   Πρώτοι στην σκηνή ανέβηκαν οι Whispers Circle με τους περισσότερους στο συγκρότημα να είναι νέα μέλη. Μια μπάντα με γυναικεία φωνητικά και ένα dark στοιχείο να αποτυπώνεται στον ήχο τους. Πολύ μελωδικός ήχος (σ’αυτό βοήθησε η φωνή της Κλεοπάτρας, φανερά αγχωμένη επειδή ήταν το πρώτο της live) και τα brutal φωνητικά να θυμίζουν Within Temptation. Δυναμικοί στα σημεία που έπρεπε, χωρίς περιττά στοιχεία, εκπλήρωσαν τον στόχο τους, να εντυπωσιάσουν. Έχουν τις βάσεις για κάτι καλό. Φαίνεται ότι το αξίζουν. 


Setlist:
Shadow Dancer
Edge Of Silence
SpellBound (Lacuna Coil cover)
Bleeding The Way
-Drum Solo-
Sun In Darkness
Bring Me To Life (Evanescence cover)


   Μετά από το απαραίτητο διάλειμμα για την προετοιμασία εμφανίστηκαν οι The Silent Wedding. Για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη. Δημιουργήθηκαν το 2006 στην Αθήνα και το είδος το οποίο παίζουν είναι Melodic Heavy Metal. Στο άκουσμα τους όμως διαπιστώνεις επιρροές και από άλλα είδη, power κυρίως. Firewind από την νέα εποχή και Helloween από τα παλιά. Διαφορετικός ήχος σε σχέση με τους Whispers Circle, έντονος δυναμισμός. Τα έσπασαν με λίγα λόγια. Άτομα με διάθεση και όλο αυτό να βγαίνει στην σκηνή μέσα από την ψυχή τους. Το ευχαριστηθήκανε και αυτό πέρασε στον κόσμο. «Λίαν επιεικώς ανυπέρβλητοι» το σχόλιο της συναδέλφου Άννας. 

Setlist:
To Them
The Tale of Strahd
The Return
I Am You
When Witches Dance
Real Temptations
A Cry from Within
Gutter Ballet (Savatage cover)
General Autopsy
In Vitro

   Περίπου στις 11.30 βγήκαν στην σκηνή οι Meden Agan .Το μεγάλο όνομα της συναυλίας. Με αναγνωρισμένα τραγούδια και διακρίσεις στο εξωτερικό. Λίγο εφέ στην είσοδο τους και κατευθείαν μπήκαν στο θέμα. Η φωνή της Ηλιάνας κατέκλεισε τον χώρο και το κοινό μαζεύτηκε δίπλα στην σκηνή. Μελωδία που την υποδέχονται τα αυτιά σου με ανοιχτές αγκάλες και οι μικρές λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά. Η κιθάρα να είναι σε έκσταση. Το αποτέλεσμα? Απίστευτη αρμονία σε όλα τα επίπεδα. Δεν έχουν προτιμηθεί από την Tarja, ούτε και προσκλήθηκαν στο Metal Female Voices Festival τυχαία. 

Setlist:
Intro
From The Ashes Of Sin
Dissolve Into Grey
Blinded By Faith
Bless The Child (Nightwish cover)
Tribute To Life
All Seems Lost
Enjoy The Silence
Erevos Aenaon
Nymphetamine
Nemesis

   Επιγραμματικά στον επίλογο θα αναφέρω ότι αισθάνθηκα δικαίωση από την επιλογή μου να παρακολουθήσω αυτό το γεγονός. Πολύ καλό μουσικό επίπεδο. Ένα live που είχε μεράκι και διάθεση για να ψυχαγωγήσει τον κόσμο, κάτι που δύσκολα επιχειρείται στις μέρες μας, αφού όλα έχουν ως στόχο το κέρδος. Και όμως. Αρνητικό είναι η χαμηλή προσέλευση. Αλλά αυτοί που δεν αποφάσισαν να έρθουν έχασαν. Το χάρηκα και ελπίζουμε το ίδιο και για άλλα παρόμοια live…


by Kostas Paschos

Δεν υπάρχουν σχόλια: