Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Review: Incest In Heaven - "Misbegotten" EP (2011)

   Οι Incest In Heaven είναι μια πενταμελής experimental death metal μπάντα από την Θεσσαλονίκη, που δημιουργήθηκαν το 2009 και έχουν βρεθεί στη σκηνή με ελληνικές και ξένες μπάντες όπως οι Negura Bunget, Infested Blood, Head Cleaner, Nethescerial. Έχουν κυκλοφορήσει ένα πρώτο demo δίσκο την άνοιξη του 2011 με τίτλο "Misbegotten", ενώ τώρα βρίσκονται στη διαδικασία προετοιμασίας και του πρώτου τους full-length.
   Το "Misbegotten" από την πρώτη ακρόαση είναι ένα καθαρό black metal άλμπουμ. Τέσσερα χορταστικά σε διάρκεια και σε ήχο κομμάτια με death και brutal φωνητικά, ταχύτατα drums και καλοδουλεμένες, μελωδικές κιθάρες με εναλλασσόμενα riff και σόλο. Τα lyrics και το artwok του άλμπουμ έχει επιμεληθεί ο κιθαρίστας της μπάντας Abraxas.
   Αν και δεν είμαι φανατική του είδους, πιστεύω ότι αυτό που μπορεί να ξεχωρίσει μια death/black μπάντα από τις υπόλοιπες βρίσκεται ακριβώς στις κιθάρες. Αυτό δείχνουν να καταφέρνουν και οι Incest In Heaven. Χαρακτηριστικό είναι το τρίτο κομμάτι του δίσκου "Congregation of the Faceless", που μάλλον το βάζω και πρώτο σε προτίμηση.
   Λαμβάνοντας υπόψιν ότι η death/black σκηνή στην Ελλάδα, αν και αρκετά εκτενής, είναι αδικημένη, είναι αν μη τι άλλο ευχάριστο να βλέπεις καινούργιες μπάντες να μπαίνουν δυναμικά στο χώρο. Δεν ξέρω για τους υπόλοιπους, αλλά οι φαν του black αξίζει σίγουρα να ρίξτε μια ματιά στους Incest In Heaven.

Album rating: 7/10

Δεν υπάρχουν σχόλια: