Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

6 June - Happy b-day to...

   Σήμερα, 6 Ιουνίου, μεταξύ άλλων έχουν γενέθλια τρεις καλλιτέχνες της metal σκηνής, διαφορετικοί μεταξύ τους, αλλά όλοι τους πολύ αγαπητοί στο κοινό και με μια ξεχωριστή ιστορία πίσω τους. Ο λόγος για την Sean Yseult, την Cristina Scabbia και τον James Shaffer.

  • Sean Yseult (6 Ιουνίου 1966)

   Η 44χρονη αμερικανίδα Shauna Reynolds -όπως λέγεται κανονικά- έγινε γνωστή κυρίως ως μπασίστρια στους White Zombie μέχρι το 1988. Στη συνέχεια έπαιξε με τους Rock City Morgue και τους Famous Monsters, που ίδρυσε η ίδια.
Πέρα από τη μουσική της καριέρα, η Sean έχει κυκλοφορήσει το βιβλίο "I'm In The Band" (2010), το οποίο πρόκειται ουσιαστικά για ένα φωτογραφικό ημερολόγιο των tour με τους White Zombie τα 11 χρόνια που αποτέλεσε μέλος τους.
Έχοντας τελειώσει από παλιά τις σπουδές της στο σχέδιο, η Sean Yseult έχει ξεκινήσει τη δική της σειρά σχεδίων, ενώ πρόσφατα συνεργάστηκε και με τον Louis St. Lewis.
-> Sean Yseult Official Website

  • Cristina Scabbia (6 Ιουνίου 1972)
   Η όμορφη Ιταλίδα τραγουδίστρια της gothic metal μπάντας Lacuna Coil. Από το 1991 η Cristina τραγουδούσε επαγγελματικά κάνοντας δεύτερα φωνητικά σε διάφορα συγκροτήματα, ώσπου γνωρίστηκε με τον Andrea Ferro και Marco Coti Zelati των μετέπειτα Lacuna Coil. Η μπάντα κυκλοφόρησε το πρώτο επίσημο album με αυτό το όνομα το 1997, μετά από πολλές αλλαγές μελών και ονομάτων.
Η Scabbia έχει επίσης συνεργαστεί ως guest με τους Alter Bridge, Apocalyprica, Megadeth, Rezophonic και Franco Battiato. Τέλος, εργάζεται και στην συμβουλευτική στήλη του περιοδικού Revolver μαζί με τον Vinnie Paul (Hellyeah, ex-Pantera - ιδρυτικό μέλος και drummer).
- > Cristina Scabbia on Myspace

  • James Shaffer (6 Ιουνίου 1970)
   Ο λόγος για τον κιθαρίστα των KornJames Christian 'Munky' Shaffer. Ο James παίζει κιθάρα, μπάσο και πλήκτρα, ενώ κάνει και βοηθητικά φωνητικά στα περισσότερα live. Εκτός από τη nu-metal μπάντα των Korn, παίζει από το 2008 και με τους Fear and The Nervous System, που δημιούργησε ο ίδιος, μαζί με τον Brooks Wackerman των Bad Religion, τον Billy Gould των Faith No More και άλλους.
Το 2006 ο James δημιούργησε την δισκογραφική εταιρεία Emotional Syphon Records με πρώτες συνεργαζόμενες μπάντες τους Droid και Monster In The Machine.

Δεν υπάρχουν σχόλια: