Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Παρουσίαση του "Once Upon a Nightwish" @ Eightball (report)

by Anna-Nemesis
   Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011 και στο Eightball Club της Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται η παρουσίαση του βιβλίου των Nightwish "Once Upon a Nightwish-Η επίσημη βιογραφία 1996-2006", που πρόσφατα κυκλοφόρησε και στα ελληνικά.
   Ανεβήκαμε κατά τις 12 παρά στον πάνω όροφο του μαγαζιού και ο κόσμος ήταν ακόμη ελάχιστος.Εκείνη τη στιγμή έπαιζε Anathema, "maybe I always knew my fragile dreams would me broken for you".




   Το παρουσιαζόμενο βιβλίο -456 πυκνογραμμένες σελίδες με αρκετό φωτογραφικό υλικό- υπήρχε προς πώληση μαζί με μερικά άλλα βιβλία φαντασίας από τις Συμπαντικές Διαδρομές. Για όσους ενδιαφέρονται, το βιβλίο-βιογραφία κυκλοφορεί ήδη σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές.

   Στο videowall έπαιζε ήδη το ντοκιμαντέρ "End Of Innocence", το οποίο είναι το δεύτερο επίσημο dvd που είχαν κυκλοφορήσει οι Nightwish το 2003. Το ντοκιμαντέρ περιέχει μια μεγάλη συνέντευξη κυρίως του frontman, πληκτρά και στιχουργού της μπάντας Tuomas Holopainen και του drummer τους Jukka Nevalainen, μαζί με πολλά στιγμιότυπα από live εμφανίσεις των Nightwish, από ηχογραφήσεις τους και γενικότερα από backstage και στιγμές που κάνανε απλά την πλάκα τους. Περιττό να πω ότι και τις 2 φορές που έπαιξε το dvd κατά τη διάρκεια της βραδιάς τραβούσε συχνά τα βλέμματα όλων μας εκεί, ειδικά οι σκηνές με τον μπασίστα Marco Hietala.

   Στη θέση του dj ήταν ο Nephelim. Ακούσαμε Amorphis, Nightwish, Within Temptation, ξανά Nightwish, In Flames, Nightwish πάλι... Μια βραδιά αφιερωμένη στο αγαπημένο φιλανδικό συγκρότημα, αλλά και στο symphonic metal γενικότερα. Κατά τις 2 παρά, το dj-set ανέλαβε η Desdemona.
   Γύρω στις 3 και μισή έγινε η κλήρωση 3 δώρων από το Nephelim metal-store και τις Συμπαντικές Εκδόσεις. 
   Εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι μέχρι τις 4 και που φύγαμε ο κόσμος δεν είχε ξεπεράσει τα 50 άτομα. Περίμενα πολύ μεγαλύτερη προσέλευση. Όπως και να'χει ήταν μια πολύ ωραία βραδιά. Χορτάσαμε Nightwish...!

Δεν υπάρχουν σχόλια: