Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

"Long live rock and roll, long live Ronnie James Dio"

   Στις 16 Μαίου 2011 συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τον θάνατο του μεγάλου καλλιτέχνη Ronnie James Dio (1942-2010), μια από τις πιο δυνατές και αγαπημένες φωνές της heavy metal και rock μουσικής σκηνής.
   Ο Ιταλός Ronald James Padavona, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, ξεκίνησε τη μουσική του καριέρα το 1957 με το σχήμα The Vegas Kings, που αργότερα ονομάστηκε Ronnie and the Rumblers, αργότερα Ronnie and the Redcaps και το 1961 Ronnie Dio and The Prophets. Μετά την διάλυση των τελευταίων, ο Dio μαζί με τον κιθαρίστα Nick Pantas έφτιαξαν νέα μπάντα με το όνομα Electric Elves, που αργότερα μετονομάστηκε σε Elf.
   Περίπου μια δεκαετία αργότερα ο Dio τραγουδούσε πλέον για τους Rainbow μετά από πρόταση του κιθαρίστα τους Ritchie Blackmore. Αυτή η συνεργασία όμως δεν κράτησε πολύ. Μετά την αποχώρησή του το 1979, ο Dio αντικατέστησε τον Ozzy Osbourne στους Black Sabbath, με τους οποίους έκανε και τις μεγαλύτερες μουσικές επιτυχίες. Το 1982, διαφωνίες μεταξύ των μελών οδήγησαν τον Dio να φύγει από την μπάντα και να δημιουργήσει την ομώνυμη Dio band, με την οποία έγιναν πολλές περιοδείες και 10 πετυχημένα album μέχρι το 2000.
   Το 2006, μέλη των Black Sabbath ξεκίνησαν μαζί με τον Dio περιοδεία με το όνομα Heaven & Hell μέχρι το 2008 και κυκλοφόρησαν μαζί και τον δίσκο "The Devil You Know", ενώ σχεδίαζαν άλλον έναν για το 2010.
   Ο Ronnie James Dio έκανε και διάφορες άλλες συνεργασίες κατά καιρούς, ενώ εκτός από σπουδαίος και περιζήτητος vocalist ήταν και συνθέτης. Ήταν επίσης αυτός που καθιέρωσε πρώτος τα "metal horns", σύμβολο των απανταχού μεταλάδων.
   Το 2009, η δεύτερη γυναίκα του μεγάλου καλλιτέχνη, Wendy Galaxiola, γνωστοποίησε ότι ο Dio έπασχε από καρκίνο του στομάχου. Η αρρώστια νίκησε τελικά τον αγαπημένο μας ροκά, ο οποίος πέθανε τον Μάιο του επόμενου έτους.


   Με αφορμή λοιπόν τον 1 χρόνο από τον θάνατο του Ronnie James Dio, η εταιρεία Sanctuary Records ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει μια συλλογή με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του. Ο διπλός δίσκος με τίτλο "Mightier Than The Sword: Τhe Ronnie James Dio Story" πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 6 Ιουνίου 2011.
Track listing:
(CD 1)
01. Carolina County Ball (Elf)
02. Love Is All (Ronnie James Dio)
03. The Temple Of The King (Rainbow)
04. Catch The Rainbow (Rainbow)
05. Stargazer (Rainbow)
06. Run With The Wolf (Rainbow)
07. Kill The King (Rainbow)
08. Long Live Rock 'N' Roll (Rainbow)
09. Lady Of The Lake (Rainbow)
10. Gates Of Babylon (Rainbow)
11. Die Young (Black Sabbath)
12. Heaven And Hell (Black Sabbath)
13. Children Of The Sea (Black Sabbath)
(CD 2)
01. The Mob Rules (Black Sabbath)
02. Voodoo (Black Sabbath)
03. Country Girl (Black Sabbath)
04. Holy Diver (Dio)
05. Rainbow In The Dark (Dio)
06. We Rock (Dio)
07. Rock 'N' Roll Children (Dio)
08. All The Fools Sailed Away (Dio)
09. I (Black Sabbath)
10. Push (Dio)
11. One More For The Road (Dio)
12. Shadow Of The Wind (Black Sabbath)
13. Neon Knights (Heaven & Hell)
14. Bible Black (Heaven & Hell)



Sources: Wikipedia, Rocking.gr , OfficialWebsite

Δεν υπάρχουν σχόλια: