Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

20 χρόνια από τον θάνατο του Freddie Mercury

   Ο Freddie Mercury, βρετανός συνθέτης και τραγουδιστής, έγινε γνωστός ως frontman της δημοφιλούς rock μπάντας Queen. Ακόμα και σε όσους δεν είναι οπαδοί του συγκροτήματος δεν είναι άγνωστα κομμάτια όπως το "We Are The Champions", το "Bohemian Rhapsody" ή το "Another One Bites The Dust".
   Πέρα από την καριέρα του με τους Queen από το 1970, ο Freddie Mercury είχε παίξει σε αρκετές άλλες μπάντες, ενώ έβγαλε επίσης 2 solo albums και κάποια singles.
   Γνωστός για την αστείρευτη και δημιουργική του έμπνευση ο βρετανός καλλιτέχνης πειραματιζόταν με διάφορα είδη μουσικής, όπως rockabilly, progressive rock, heavy metal, disco, ενώ κάποια από τα αγαπημένα συγκροτήματα-επιρροές του ήταν οι Jimmy Hendrix, Led Zeppelin, The Who, The Beatles και David Bowie. Όπως είχε ο ίδιος δηλώσει: "I hate doing the same thing again and again and again. I like to see what's happening now in music, film and theatre and incorporate all of those things."
   Πολλές φορές ο Mercury βρέθηκε στο στόχαστρο πολλών λόγω των σεξουαλικών του προτιμήσεων, αλλά κάθε φορά ο ίδιος υποστήριζε άφοβα την επιλογή του δηλώνοντας απλά ότι "είναι αυτός που είναι".
   O Freddie Mercury διαγνώστηκε ότι πάσχει από τον υιό του AIDS το 1987, γεγονός που κρατούσε κρυφό από τη δημοσιότητα μέχρι το 1991, όταν και αποφάσισε ο ίδιος να το ανακοινώσει. Σχεδόν μια μέρα μετά από αυτή την ανακοίνωση -24 Νοεμβρίου του 1991, σε ηλικία 45 χρονών- ο καλλιτέχνης πέθανε στο σπίτι του στο Kensington.




Source: wikipedia

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Pretty! This was a really wonderful article.
Many thanks for providing this info.
Look into my site :: Motionpictureconnection.Com