Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Amorphis @Block33 - Live report

-Block33, Σάββατο 12.11.2011-
   Με μια λέξη: άξιζε...
Το πρόγραμμα ξεκίνησε κατά τις 8μμ με πρώτο support act τους Nahemah από την Ισπανία. Πρόκειται για ένα progressive death metal σχήμα, που δημιουργήθηκε το 1997 και μετράει μέχρι σήμερα 4 full-length album με τελευταίο το "A New Constellation" του 2009.
   Παρόλο που το μαγαζί δεν είχε καν γεμίσει ακόμα (δυστυχώς), το συγκρότημα είχε πολλή ενέργεια και προφανέστατη όρεξη γι' αυτό που έκανε, γεγονός που δεν τους άφησε να περάσουν απαρατήρητους από το κοινό. Αν πρέπει να προσδιορίσω τον ήχο τους, θα'λεγα ότι μας θύμισε αρκετά Katatonia και Paradise Lost (στα πρώτα album). Μεγάλης διάρκειας κομμάτια, μεγάλα κιθαριστικά, μελωδικά μέρη και death φωνητικά.
   Επόμενο support act ήταν οι Leprous από τη Νορβηγία. Progressive metal μπάντα, που δημιουργήθηκε το 2001, με 3 studio album ήδη στο ιστορικό της και τελευταίο το "Bilatelar" του 2011. Ήταν μια πραγματικά πολύ δυνατή παρουσία. Όταν βλέπεις 5 άτομα πάνω στη σκηνή να χτυπιούνται και να τα δίνουν όλα στη μουσική τους, δεν μπορείς παρά να χτυπηθείς μαζί τους!
   Γενικά θα ήταν καλό να δίνουμε παραπάνω σημασία στις support μπάντες, ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να πετύχεις (ναι, είναι ένα παράπονό μου να βλέπω τον κόσμο να μαζεύεται λίγο πριν βγουν οι headliners), και νομίζω στο συγκεκριμένο live άξιζαν πραγματικά.
   Γύρω στις 10μμ και μετά από περίπου μίση ώρα σκηνικής προετοιμασίας βγήκαν επιτέλους οι Amorphis. Χαμός! Παίξανε ίσως τα καλύτερα κομμάτια από όλα τους σχεδόν τα album και νομίζω δεν έμεινε κανείς παραπονεμένος. Βασικά δεν περιγράφεται καν η συγκίνηση ενός φαν όταν βλέπει τον Tomi Joutsen να τραγουδάει μπροστά του με όλη του την ψυχή αγαπημένα κομμάτια, όπως το Alone, My Kantele ή House Of Sleep. Μέχρι τις 11 και που τελείωσε η συναυλία, κοινό και συγκρότημα έδωσαν τα πάντα!

  • Setlist: My Enemy, Mermaid, The Smoke, Crack In A Stone, Greed, Sampo, You I Need, Vulgar Necrolatry, Into Hiding, Sky Is Mine, Alone, Magic And Mayhem, Silver Bride, My Kantele, House Of Sleep.



Δεν υπάρχουν σχόλια: