Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Lacuna Coil: Η διαφορά της gothic σκηνής




   Με αφορμή την εμφάνιση τους στην Αθήνα σε μια βδομάδα (3 Δεκεμβρίου στο Gagarin 205) το Madhouse κάνει ένα αφιέρωμα στους Ιταλούς Lacuna Coil.
   Προερχόμενοι από το Μιλάνο, έχοντας δύο ονόματα (Sleep of Rights, Ethereal) στο παρελθόν και επιρεαζόμενοι από το gothic ρεύμα αλλά με διάφορες παραλλαγές, δημιουργηθηκαν οι Lacuna Coil, με εναλλαγές γυναικείων/ανδρικών φωνιτικών, μελωδικές αρμονίες έκαναν το συγκρότημα να ξεχωρήσει στην gothic σκηνή.Τα τελευταία χρόνια η κιθάρες έχουν "χαλαρώσει", παίζουν σε χαμηλότερο τέμπο και το μπάσο παίζει σημαντικό ρόλο.
  Oι Lacuna Coil αποτελούνται από τον τραγουδιστή Andrea Ferro και τον μπασίστα Marco Coti Zelati, οι οποίοι είναι και ιδρυτικά μέλη, μαζί με την πασίγνωστη για την φωνή της Cristina Scabbia και τους Cristiano Miglore(κιθάρα), Marcus Biazzi (κιθάρα) και Cristiano Mozzati (drums).
   Η δισκογραφική πορεία των Lacuna Coil ξεκίνησε το 1998 με την κυκλοφορία του ομόνυμου EP (Lacuna Coil EP), ενώ το πρώτο τους studio album με τίτλο "In a Reverie" το 1999, χαρακτηρίστηκε ως ένα πολύ καλό debut cd από το allmusic βαθμολογόντας το με 4 αστέρια.
    Το 2001 κυκλοφόρησαν το Unleashed Memories, οποίο περιείχε 10 κομμάτια και τις επιτυχίες "Half life","Purify", "Hyperfast". Το 2002 με το άλμπουμ "Comalies" κερδίσαν επάξια τα εγκωμιαστικά σχόλια από όλο τον κόσμο της metal. Μέσα από αυτό το cd κέρδισαν και το κοινό των Η.Π.Α και άνοιξαν τους ορίζοντες στην άλλη μεριά του Ατλαντικού. Το τραγούδι "Heaven's a Lie" κέρδισε το βραβείο καλύτερου Hard rock/metal song στον διαγωνισμό Independent Music Awards. Το πρώτο κομμάτι του άλμπουμ "Swamped" έγινε soundtrack στην ταινία Resident Evil:Apocalypse. Το "Comalies" ήταν το 2004 το cd με τις περισσότερες πωλήσεις στην Century Media Records.
   To 4o studio album των Lacuna Coil είχε τον τίτλο "Karmacode" και κυκλοφόρησε το 2006 ανεβαίνοντας στην θέση 24 του Billboard την πρώτη βδομάδα. Εκείνη την χρονιά, oι Lacuna Coil, περιόδευσαν με Rob Zombie, System of a down, Ozzy Osbourne. Τα κομμάτια που ξεχωρίζεις αμέσως από το cd είναι: "Our truth", "Within me", "In visible light","Closer" και φυσικά την διασκευή τους "Enjoy the Silence" των Deepeche Mode, η οποία θεωρείται μια από τις καλύτερες διασκευές που έχουν γίνει.
   Το τελευταίο και πιο πρόσφατο cd τους είναι το "Shallow Life" το οποίο κυκλοφόρησε το 2009. Ένα άλμπουμ που ξεφεύγει από τα προηγούμενα των Lacuna Coil, αλλά φέρει την σφραγίδα των Ιταλών. Βρέθηκε στην 16η θέση στο Billboard την πρώτη βδομάδα.Oι Lacuna Coil περιόδευσαν με τους Ιn Flames, Disturbed, Chimaira, Killswitch Engage κ.ά. Στις αρχές του 2011 ανακοινώθηκε η κυκλοφορία του 6ου studio album των Lacuna Coil με τίτλο "Dark Adrenaline" και θα κυκλοφορήσει στις 24 Ιανουαρίου του 2012.Ήδη έχουμε πάρει μια γεύση από το επερχόμενο άλμπουμ με το τραγούδι "Trip the darkness".
   Οι Lacuna Coil έχουν αφήσει το στίγμα τους στην gothic σκηνή με την σύνθετη αλλά και απλή μελωδική μουσική τους.Μέχρι το 2010 είχαν πουλήσει γύρω στα 2 εκ. δίσκους. Θα είναι τιμή να τους δούμε στη Ελλάδα.
"Sources": wikipedia

Δεν υπάρχουν σχόλια: