Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Review 2012 II: Τα καλύτερα EP της χρονιάς

   Για να είμαι ειλικρινής δεν έκατσα να ακούσω όλα τα EP που κυκλοφόρησαν το '12, αλλά επειδή έπεσαν αρκετά στα χέρια μου, σκέφτηκα να τους κάνουμε μια αναφορά
   Συνήθως όταν αφορά μεγάλες -"φτασμένες" αν θέλετε- μπάντες, ένα EP δεν θεωρείται και κάτι ιδιαίτερο, καθώς όλοι περιμένουμε να ακούσουμε το full-length για να'χουμε ολοκληρωμένη άποψη. Για καινούρια project όμως ένα EP άλμπουμ μπορεί να σημαίνει πολλά, κυρίως το πόσο θα καταφέρουν να κερδίσουν κοινό και κριτικούς για να προχωρήσουν. Διάλεξα λοιπόν να σας παρουσιάσω 10 -ντεμπούτα και μη- EP άλμπουμ της χρονιάς που ξεχώρισα ιδιαίτερα.


TOP EP ALBUMS OF 2012


01. Numbers - "Numbers" (debut)

Είδος: Progressive, metalcore, electronic
    Πρόκειται για έναν χορταστικό δίσκο 7 κομματιών, με αυθεντικό core ήχο και πολλά ηλεκτρονικά στοιχεία, που κινείται σε πρότυπα αναγνωρισμένων συγκροτημάτων του είδους. Σίγουρα μια πολύ καλή και αξιοσημείωτη αρχή για την καριέρα των Αμερικανών.

02. Monument - "Rock The Night" (debut)

Είδος: heavy metal
   Θα τραβήξει κυρίως οπαδούς της κλασσικής βρετανικής heavy metal σκηνής και λόγω στυλ προφανώς και λόγω μελών. Δύο ιδρυτικά πρώην μέλη των White Wizzard κι ένα quest σόλο στο ομότιτλο κομμάτι του δίσκου από τον κιθαρίστα Richie Faulkner των Judas Priest.

03. Down - "Down IV Part I – The Purple EP "

Είδος: heavy / sludge metal
   Το πρώτο EP άλμπουμ του supergroup μετά το τελευταίο full length "Down III: Over the Under" του 2007. Με τη φωνή του Anselmo και τα λοιπά καταξιωμένα μέλη δεν θες και πολλά περισσότερα. Θες;

04. Elysion - "Killing My Dreams"

Είδος: alternative / gothic metal
  Το εν λόγω EP περιέχει ακουστικές και live εκτελέσεις των δημοφιλέστερων τραγουδιών του πρώτου δίσκου των Ελλήνων Elysion "Silent Scr3am", και ουσιαστικά στοχεύει να κρατήσει το ενδιαφέρον των φαν μέχρι την κυκλοφορία του επόμενου δίσκου, που αναμένεται μέσα στο 2013.

05. Revocation - "Teratogenesis"
Είδος: technical death metal
   Πέντε δυναμικά τετράλεπτα περίπου κομμάτια, που αναδεικνύουν τις δυνατότητες των Revocation στην σύνθεση, αλλά και την απίστευτη τεχνική τους στις κιθάρες. 

06. The Unguided - "Invazion"
Είδος: melodic death metal
   Δεν ξέρω τι νόημα έχει να κυκλοφορείς δίσκο με μόνο δύο κομμάτια (;!), αλλά είναι σίγουρα μια πολύ καλή πρώτη γεύση του επόμενου full-length κι αν όχι αυτό, τότε μια καλή συνέχεια του προηγούμενου, έτσι για να μας κρατάνε το ενδιαφέρον.


07. Engel - "Songs For The Dead" 
Είδος: melodic death / industrial metal
   Αυτό το άλμπουμ ήταν ουσιαστικά ένα review του προηγούμενου ("Threnody" 2010), αφού και τα τέσσερα κομμάτια είναι από εκείνον τον δίσκο, τα οποία όμως περιλαμβάνονταν μόνο στην έκδοσή του όπως κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία, όχι στην Ευρώπη.

08. Skies In Motion - "Dreamer" (debut)
Είδος: melodic hardcore
   Ναι, άλλη μια hardcore μπάντα. Ναι, τον ήχο τον έχουμε ξανακούσει. αλλά είναι πολύ καλοί, μπορούν να προχωρήσουν αρκετά και αν μη τι άλλο ας αρχίσουμε κάποια στιγμή να μην στραβοκοιτάζουμε τόσο τους καινούριους χωρίς λόγο, ειδικά αυτού του είδους.

09. Synthetic Breed - "Zero Degrees Freedom"
Είδος: industrial metal
   Ίσως στην πραγματικότητα είναι κάτι πολύ πιο hardcore από το γνωστό industrial, αλλά όπως και να'χει αξίζει. Τέρμα growl φωνητικά με μελωδικά διαλείμματα, κοφτός ρυθμός και δυναμικές κιθάρες.


10. Helloween - "Burning Sun"
Είδος: power metal
   Μην περιμένετε να σχολιάσω πολλά. Helloween είναι, τους ξέρουμε όλοι, αν σας αρέσουν γενικά θα σας αρέσει προφανώς κι αυτό το άλμπουμ. Παρεπιπτόντως το ομότιτλο κομμάτι θα περιέχεται στον επερχόμενο δίσκο "Straight Out of Hell", που αναμένεται στις 18 του μηνός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: