Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Arch Enemy - Karma Violens @Block33 (live report)

Θεσσαλονίκη, Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012


   Ήρθε λοιπόν και η σειρά της Θεσσαλονίκης να υποδεχτεί τους Arch Enemy, μετά το πετυχημένο live στην Αθήνα την Παρασκευή. Οι πόρτες του Block33 άνοιξαν στις 7:00 και μέχρι τις 7μιση που μπήκα κι εγώ είχε ήδη μπει  αρκετός κόσμος. 'Ηξερα ότι θα περιμέναμε αρκετά μέχρι να ξεκινήσει το live, αλλά και μόνο που σκεφτόμουν ποιούς θα δω σε λίγο στη σκηνή, άξιζε την αναμονή.

   Η πρώτη και μοναδική support μπάντα της βραδιάς βγήκε γύρω στις 8. Thumbs up for Karma Violens! Οι Αθηναίοι black-death-thrash-heavy-whatever metallers δημιουργήθηκαν το 2002 και έχουν ως τώρα στο ιστορικό τους ένα ep, τον full-length δίσκο "Dormancy", συναυλιακή εμπειρία με μεγάλες μπάντες του εξωτερικού και πολύ καλές κριτικές για τη δουλειά τους. Στο χθεσινό live δεν έδειξαν τίποτα λιγότερο. Παρόλο που δεν τους είχα ψάξει ποτέ και δεν περίμενα πολλά, οι Karma Violens έπαιξαν με τρομερή ενέργεια και τεχνική, που δικαιώνει όσα ακούγονται για'κείνους. Έπαιξαν γύρω στα 3 τέταρτα ξεκινώντας με δικά τους κομμάτια και στη συνέχεια με γνωστές διασκευές. Έπαιξαν επίσης κι ένα κομμάτι φόρο τιμής στον Chuck Schuldiner των Death, το οποίο έγραψαν οι ίδιοι (Death Is Symbolic"). Ήταν νομίζω ακριβώς ό,τι χρειαζόταν το κοινό για να μπει στο κλίμα, να ξεσηκωθεί εντελώς και να ανυπομονεί περισσότερο για τη συνέχεια.
   Η αναμονή για τους headliners ήταν πάνω από μισή ώρα, αλλά προφανώς λόγω της ήδη "ανεβασμένης" ατμόσφαιρας, το κοινό δεν πρόλαβε να κουραστεί καθόλου. Λίγο μετά τις 9 και μισή χαμήλωσαν τα φώτα και άρχισε να παίζει το intro "Khaos Overture" με τη μπάντα να ανεβαίνει στη σκηνή και να ερμηνεύει το "Yesterday Is Dead And Gone". Το μεγαλύτερο μέρος του κοινού έδειχνε πραγματικά τρελαμένο. Χτύπημα σου λέω, όχι αστεία. 
   Το show των Arch Enemy ήταν αναμενόμενα φοβερό. Ερμήνευσαν αρκετά κομμάτια του καινούργιου δίσκου "Khaos Legions", αλλά και παλιότερες επιτυχίες, ενώ στο ενδιάμεσο ακούσαμε ένα drum solo από τον Daniel Erlandsson και δύο guitar solo από τους Christopher και Michael Amott. Η diva satanica Angela Gossow, παρά το όχι και τόσο επιβλητικό της ανάστημα, έκλεψε τα περισσότερα βλέμματα και με την σκηνική της παρουσία, αλλά και με τη φωνή της. 
   Όσον αφορά τη μπάντα δεν έχω πραγματικά κανένα παράπονο. Το μόνο που έχω να παρατηρήσω είναι ότι θα'θελα πιο ζωντανό το σύνολο του κοινού. Παρόλο που οι προδιαγραφές για ένα δυνατό live υπήρχαν, ένιωθες ότι κάτι έλειπε. Μάλλον αυτό το αντιλήφθηκε και η μπάντα, αφού κάποια βασικά κομμάτια του setlist, όπως το "No Gods, No Masters" ή το "Diva Satanica" δεν τα ακούσαμε καν.
   Πάντως άξιζε σίγουρα η όλη βραδιά και εφόσον οι Arch Enemy έχουν ανακοινώσει διάλειμμα τουλάχιστον 2 χρόνων μετά την φετινή περιοδεία, μάλλον αυτό το live δεν έπρεπε να χαθεί από κανέναν οπαδό.

Setlist
Khaos Overture
Yesterday is Dead and Gone
Revolution Begins
Ravenous
Enemy Within
My Apocalypse
Bloodstained Cross
Taking Back My Soul
Drum Solo
Under Black Flags We March
Dead Eyes See No Future
Guitar Solo 
Burning Angel
We Will Rise
Encore:
Snow Bound
Nemesis
Fields of Desolation

Δεν υπάρχουν σχόλια: