Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Tarja Turunen - Meden Agan @Principal Club Theater (live report)

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012
   'Ητανε εννιά η ώρα όταν και τα τελευταία λεωφορεία με προορισμό το Principal κατέφτασαν και το κοινό άρχισε να μπαίνει. Ο χώρος γεμάτος σε μεγάλο βαθμό. Η αναμονή ήτανε μικρή και τα φώτα σβήνουν.
   Στην σκηνή ανεβαίνουν οι gothic/proggresive Αθηναίοι metallers Meden Agan. Την ύπαρξη του συγκροτήματος αυτού ομολογώ πως ''εγκληματικά'' αγνοούσα για μεγάλο διάστημα, αν σκεφτεί κάνεις την εντύπωση που μου προκλήθηκε όταν πρωτοάκουσα δείγματα της δουλειάς τους (Erevos Aenaon) . Η μπάντα εισέπρατε το θερμό χειροκρότημα του κόσμου σε κάθε κομμάτι που ολοκλήρωνε. Και πως να μην συμβεί αυτό θα μου πείτε ; Άπλετη μελωδία , άρτια τεχνική και μια σκηνική παρουσία όλο ζωντάνια, σε συνδυασμό με τα καταπληκτικά οπερατικά φωνητικά και την γλυκιά παρουσία της τραγουδίστριας του σχήματος Ηλιάνας, τράβηξαν το θετικό ενδιαφέρον του κοινού και το ζέσταναν επαρκώς θα έλεγα για αυτό που θα επακολουθούσε. Σίγουρα οι Meden Agan είναι ένα σχήμα που αξίζει την προσοχή του διεθνή metal κόσμου.

Setlist:
From The Ashes Of Sins
Dissolve Into Grey
Blinded By Faith
All Seems Lost
Stand My Ground
Cover (Within Temptation)

   Η ώρα είχε περάσει τις δέκα προ πολλού, και μπορούσαμε πλέον με χαρά να συμφωνήσουμε μεταξύ μας ότι το μέρος είχε γεμίσει σχετικά στο έπακρο, κάτι το μη αναμενόμενο θα έλεγα αν κρίνουμε από την συνολικά μειωμένη προσέλευση του κόσμου στα live για την χρονιά που έφυγε.
   Τα φώτα χαμηλώνουν για δεύτερη φόρα και το intro ξεκινάει με τα μέλη της μπάντας να ανεβαίνουνε στη σκηνή το ένα μετά το άλλο. Τελευταία εμφανίζεται η Tarja προκαλώντας ένα κύμα φρενίτιδας στο από ώρα ξαναμμένο κοινό. Η μαγευτική της φωνή και η αδιαμφισβήτητη ομορφιά της, νομίζω πως ''εξανάγκαζε''μέχρι και το τελευταίο μάτι να μένει καρφωμένο πάνω της στο μεγαλύτερο μέρος του show. Με εναλλαγές ανάμεσα σε μπαλάντες και πιο ''δυνατά'' κομμάτια από την δισκογραφική της καριέρα, η ''μούσα'' της metal σκηνής δεν απογοήτευσε ούτε στο ελάχιστο ακόμα και τον πιο απαιτητικό οπαδό, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά με την φανταστική της ερμηνεία την θέση της ανάμεσα στις κορυφαίες γυναικείες φωνές του χώρου.    Αποκορύφωμα της βραδιάς η εκτέλεση του κομματιού Bless The Child από την μουσική της σταδιοδρομία με τους Φιλανδούς Nightwish, μας ξεσήκωσε για τα καλά θα έλεγα. Δεν θα μπορούσε βέβαια να λείψει και το ακουστικό μέρος του setlist, που σύμφωνα με τη μπάντα έχει πλέον καθιερωθεί σε όλες τους τις εμφανίσεις. Η Tarja χαρούμενη και πολύ ζεστή καθ' όλη τη διάρκεια, δήλωσε πόσο ευχάριστα νιώθει που βιώνει την στήριξη του κόσμου όλα αυτά τα χρόνια.
Όσον αφορά το υπόλοιπο μουσικό σχήμα θα ήταν έλειπες να μην αναφερθούμε στο μουσικό ταλέντο και απόλυτο επαγγελματισμό όλων των μελών.
   Τις εντυπώσεις βέβαια έκλεψε ο drummer της μπάντας Mike Terrana, ο όποιος μετράει συνεργασίες με μερικά μεγάλα ονόματα του χώρου (Malmsteen, Gamma Ray και άλλα), με το τρομερό drum solo την ''τρέλα'' και την απόδοση του.
   Τέλος η σκηνική τους παρουσία θα μπορούσε να περιγραφεί ως άψογη με την Tarja να αποσύρεται ανά στιγμές για αλλάξει ενδύματα και τα μέλη να δίνουν το καλύτερο τους εαυτό। Επιπρόσθετα η ποιότητα του ήχου ήταν άριστη στο σύνολό του συμπληρώνοντας θετικά την βραδιά.
   Η συναυλία της Tarja αποτέλεσε για μένα εμπειρία ζωής. Σίγουρα ήταν μια εμφάνιση που θα σχολιάζω για καιρό στις συζητήσεις μου. Ένα από τα πιο καλοστημένα event και το καλύτερο ίσως ξεκίνημα για την συναυλιακή χρονιά του 2012.

Setlist:
Boy And The Ghost
Lost Northern Star
Falling Awake
I Walk Alone
Dark Star
Drum Solo
Little Lies
Into The Sun
Bless The Child (Nightwish cover)
Rivers Of Lust / Minor Heaven / Montañas De Silencio / Sing For Me
I Feel Immortal
Never Enough
In For A Kill
Encore:
Anteroom Of Death
Die Alive
Until My Last Breath

Δεν υπάρχουν σχόλια: