Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Keith Richards | Birthday tribute

   Σαν σήμερα 18 Δεκεμβρίου 1943, γεννήθηκε ο Keith Richardsένας από τους μεγαλύτερους και αγαπημένους μας rock μουσικούς.
   Κιθαρίστας, συνθέτης και vocalist ο Keith έγινε αρχικά γνωστός ως ιδρυτής των θρυλικών Rolling Stones, ενώ επιτυχία γνώρισαν εξίσου και τα 3 album της σόλο καριέρας του. Έχει επίσης δουλέψει ως περιστασιακός κιθαρίστας για διάφορα συγκροτήματα ή καλλιτέχνες, όπως: The Beatles, Tom Waits, Jerry Lee Lewis, U2, Jonnie Johnson κ.α.
   Σε ηλικία πλέον 68 χρονών ο Keith Richards έχει ήδη κυκλοφορήσει την αυτοβιογραφία του με τίτλο " Life" (Οκτώβριος 2010) και έχει εμφανιστεί στην ταινία "Pirates Of The Caribbean" ως ο πατέρας του τρελού πειρατή Jack Sparrow (Johnny Depp). Σημειωτέον ότι ο χαρακτήρας του Jack Sparrow είναι εμπνευσμένος από τον ίδιο τον κιθαρίστα, καθώς ο Johnny Depp -όπως έχει δηλώσει- είναι μεγάλος φαν αυτού και της μουσικής του.
   Κάποιες από τις λέξεις που φωτογραφίζουν εδώ και χρόνια τον Keith στα μάτια των οπαδών του και όχι μόνο είναι: "bad boy, "junkie", "mad", "drug addict". Μια περίπλοκη προσωπική ζωή, μια σοβαρή σχέση εξάρτησης με τα ναρκωτικά, μια μεγάλη μουσική καριέρα. Μάλλον αναμενόμενα και συνηθισμένα όμως όλα για έναν τόσο μεγάλο και καταξιωμένο καλλιτέχνη. Εξάλλου αυτό που μένει και έχει σημασία είναι το έργο που έχει αφήσει και δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς πως όπως και να'χει ο Keith Richards έχει δικαίως περάσει στα θρυλικά  ονόματα της rock μουσικής ιστορίας.


Rolling Stones discography:
29 studio albums / 32 compilation / 3 ep (...)
Solo discography:
1988 - Talk Is Cheap
1992 - Main Offender
2010 - Vintage Vinos

Δεν υπάρχουν σχόλια: