Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

R.I.P. The Rev, "where you can stay awake foREVer..."

-"The Rev" 9.2.1981 - 28.12.2009-


   Γνωστός ως drummer των Avenged Sevenfold, ο James Owen Sullivan (stage name: The Reverend Tholomew Plague ή σύντομα The Rev) πέθανε στις 28 Δεκεμβρίου του 2009 σε ηλικία 28 χρονών.
   Ο The Rev καταγόταν από την Huntington Beach της Καλιφόρνια και ασχολήθηκε από πολύ μικρή ηλικία με τα drums και γενικά τη rock και metal μουσική. Κάποια από τα μουσικά του πρότυπα όσον αφορά τα drums ήταν ο Mike Portnoy (Dream Theater), o Lars Urich (Metallica) και ο Vinnie Paul (Pantera).
   Ο Sullivan συμμετείχε σε όλα τα album των Avenged Sevenfold, ενώ εκτός από drums έκανε και φωνητικά ("Afterlife", "Scream"...), έπαιζε πιάνο και ήταν και συνθέτης πολλών τραγουδιών τους ("A Little Piece Of Heaven", "Almost Easy", "Afterlife" κ.α.).
   Πέρα από τους Avenged Sevenfold, που ήταν και η βασική του μπάντα, ο The Rev ήταν τραγουδιστής και πιανίστας των Pinkly Smooth, μπάντα που δημιούργησε μαζί με τον κιθαρίστα Synyster Gates. Με αυτούς κυκλοφόρησαν έναν δίσκο το 2002 και διαλύθηκαν το 2009 μετά το θάνατο του Sullivan.
   Το κομμάτι "Fiction" του τελευταίου δίσκου των Avenged "Nightmare" (2010) το είχε γράψει ο Rev για τους Pinkly Smooth, αλλά λόγω του θανάτου και την  διάλυση της μπάντας χρησιμοποιήθηκε στον δίσκο των Avenged Sevenfold. To "Fiction" και το "Save Me" είναι τα μόνα κομμάτια του νέου δίσκου στα οποία συμμετέχει φωνητικά ο The Rev,καθώς χρησιμοποιήθηκαν τα πρώτα demo των ηχογραφήσεων.
Επίσης, το κομμάτι του δίσκου με τίτλο "So Far Away" είναι γραμμένο από τον Synyster Gates και η μπάντα το αφιέρωσε στον The Rev μετά τον θάνατό του.


"...A final song, a last request
A perfect chapter laid to rest
Now and then I try to find a place in my mind
where you can stay, 
You can stay awake forever..."


Δεν υπάρχουν σχόλια: